KORG KROSS2-61 MB ZENEI MUNKAÁLLOMÁS

Gyártó: KORG

Elérhetőség: rendelésre

KORG KROSS2-61 MB ZENEI MUNKAÁLLOMÁSKORG KROSS2-61 MB ZENEI MUNKAÁLLOMÁSKORG KROSS2-61 MB ZENEI MUNKAÁLLOMÁSKORG KROSS2-61 MB ZENEI MUNKAÁLLOMÁS
KORG KROSS2-61 MB
Music Workstation, 61 billentyű
 
A Kross2 különleges kialakítású és igen sokoldalú berendezés. Kiváló hangzással és kategóriájában egyedülálló funkciókkal felvértezett hangszer.
 A 61 billentyűs változat „szuper matt fekete" színe és a kiváló minőségű és tartós gumírozásnak köszönhetően kellemes érintésű. A 61 billentyűs modell korlátozott példányszámban „márvány vörös" színben is kapható lesz. A különleges, márvány vörös kivitel miatt ezek a hangszerek egyediségükkel kitűnnek a többi KROSS 2 közül.
 
Új szintre lépett a Korg Kross szériája! Korg legújabb fejlesztése számos újdonságot és bővítést kapott az elődjéhez képest.
A hangszer frontpaneljén elhelyezett 16 Pad.
Ezekhez a Padokhoz többféle funkció is társítható. Például a kedvenc hangszíneink is hozzárendelhetők - 8x16 társítás lehetséges, ami a duplája az elődjéhez képest - sőt az audiolejátszó, illetve a felvevő vezérlésére is szolgálhat, vagy éppen a step szekvenszeren belül gyorsan és egyszerűen készíthetünk akár 64 lépésből álló saját ritmus patterneket is.
Továbbá a KROSS 2 nagyon jó sampling funkcióval van felvértezve, aminek a segítségével lehetőségünk nyílik mintát venni a hangszer bemeneti csatlakozóján keresztül, de akár a magunk által kreált hangokat is resamplingelhetjük és ezeket az említett Padokhoz hozzárendelhetjük. Egy időben négy Pad triggerelhető. A hangmintáinkat természetesen kedvünk szerint szerkeszthetjük is. A Padokhoz SD kártyáról hosszabb hangfájlokat is hozzárendelhetünk és akár teljes zenei alapokat is indíthatunk, miközben mi élőben mellé játszunk. Ennek a funkciónak komoly hasznát vehetjük a színpadon! A Pad Sampler lehetővé teszi a teljes körű mintavételezést és az USB audió/MIDI interfész működést (ez így teljes értékű hangkártya.)
 
A Kross 2 bal oldalán megjelenő realtime controls.
Ezek segítségével lehetőségünk nyílik, hogy számos paramétert valós időben változtassunk úgy, mint cutoff, resonance, effektek paraméterei... stb. Vagy akár az audio bejáratok is vezérelhetők innen. Ez szintén egy olyan szolgáltatás, amivel érdekesebbé és színesebbé tehetjük az élő előadásunkat
 
 A Kross 2-ben több mint 1000 preset áll már a rendelkezésünkre. Ezeken felül pedig a polifóniát 80-ról 120-ra, a belső programok számát pedig 809-ről 1075-re emelték. A különböző hangszercsoportok elérésére természetesen itt is megtalálható a kategóriaválasztó kerék. Átütő erejű és kiválóan megszerkesztett vastag soundokat vonultat fel, amik úgy stúdióban, mint színpadon megállják a helyüket. A hangok nem vesznek el az effektek mögött, hanem kristálytisztán és érthetően szólnak.
Egyszerre hét különböző effekttel színesíthetjük a soundjainkat, amiből öt inzert és két Master effekt.
Összesen 134 effekt közül választhatunk és a Krossból megismerteken kívül a hangszerben megtalálhatunk még különféle erősítő modelleket a vintage effekteket és a vokódert is. Ráadásul piszok egyszerű beállítani egy adott hangszer effektezését! A routolási funkció nagyon emlékeztet a „nagytestvér” a Kronosban található megoldásra. Az adott hangszínekhez hozzárendelt effekteket az oldalak lapozgatásával könnyedén elérhetjük, és egyesével, precízen állíthatjuk a paramétereit
 
A szerkesztéséhez és a különféle paraméterek áttekintésére használhatjuk a külön erre a célra készült KROSS2 Editor és Plug-In Editor szoftvereket is.
A kiváló hangszínek mellé társíthatunk még „drum track”-et is, amivel jó kis grooveokat, illetve ritmuskíséreteket kapunk.  Ebből 772 nagyon jó preset áll a rendelkezésünkre.  Ráadásul az EDM követelményeinek is megfelelő új dobkészletek is helyet kaptak a hangszerben.
 
 A Drum presetekkel és az arpeggiatorral kapcsolatban is elmondhatjuk azt, amit már a hangszíneknél említettem, hogy nagyon jól szólnak és igen inspirálóak! 
 Ha pedig szeretnénk a dalötleteinket kidolgozni, akkor segítségünkre lesz a hangszerben megtalálható 16 sávos MIDI szekvenszer, ami nem csak billentyűzeten feljátszottakat rögzíti, hanem a realtime controllal előidézett változásokat is. Ugyanakkor, ha valaki a számítógépet és a különféle DAW szoftvereket részesíti előnyben, akkor Ők használhatják a már fent említett USB audio interfész részét a hangszernek, ami Mac és Windows kompatibilis is. Sőt akár iPad-del, vagy iPhone-nal is megszólaltathatja. A KROSS 2-t egy DAW szoftverben akár szoftver szintetizátorként is használjuk.
 
 KROSS 2 az első KROSS óta sokat fejlődött - ezáltal még könnyebben és gyorsabban szabhatjuk egyéni igényeinkhez a preset hangzásokat, ráadásul a dedikált "Split" gomb segítségével azonnal két presetet oszthatunk ki a billentyűzetre.
A "Favourite" funkció segítségével 128 presetet különíthetünk el, így bármikor megtalálhatjuk az épp tökéletes hangszínt.
Szín: szuper matt fekete
 
 

Értékelések, vélemények

Ismeri, használja? KORG KROSS2-61 MB ZENEI MUNKAÁLLOMÁS
Ossza meg véleményét a termékkel kapcsolatban!

Ezek is érdekelhetnek

Kosár
Tovább a kosárba
vásárolok még